Jullie, wij en ik


Tussen theorie en praktijk

Misschien zet je hier je eerste voetstap als bezoeker binnen de website van nonpolipar. Welkom, en weet dat je hier in het midden van het hoofdmenu zweeft, tussen theorie en praktijk.

gids


Hoofdmenu boven: de theorie en wij

Wil je als bezoeker meer weten over de theorie achter de niet politieke partij 'nonpolipar'? Stijg dan op naar de bovenste regel van het hoofdmenu. Ik ben de eerste om toe te geven dat daar een ideaalbeeld van nonpolipar wordt geschetst. Sterker nog, ik heb het zelf op papier gezet. Hoe dan ook, een beginsel dat alleen uitgaat van delen met elkaar, hoe realistisch is zoiets? Maar dat is niet erg; laat het dan maar een verre stip aan de horizon zijn. Want ook dan blijft het de stip waar nonpolipar naar toe wil werken. 

gids

 

Verwijzing

Basistheorie


Hoofdmenu midden: interactie met jullie

Dat klinkt heel georganiseerd, maar laat ik die indruk direct wegnemen. Nonpolipar kent geen formele organisatiestructuur. Wel kan nonpolipar als stip aan de horizon mensen met elkaar verbinden, tenminste voor zover ze onderweg zijn naar die stip. Iedereen kan dat op elk moment doen: de stoute schoenen aantrekken en kijken hoe ver je kunt komen. Maar laat ik niemand tekort doen; veel mensen zijn natuurlijk al lang en breed onderweg in ongeveer die richting. En dus begon ik mij af te vragen of de theorie van nonpolipar daarbij een handje zou kunnen helpen. Zijn er praktische handvatten uit te destilleren, die nonpolipar van handen en voeten kunnen voorzien? Goed beschouwd is dat zelfs een vereiste; want wat is een theorie die in de praktijk niet werkt? Bezoekers die de wisselwerking tussen theorie en praktijk interessant vinden, zijn op deze middelste laag van het hoofdmenu aan het goede adres. De uitdaging bestaat uit zinnige transmissies tussen theorie en praktijk, die de transitie naar delen op gang brengen. 

gids


Hoofdmenu onder: de praktijk en ik

Bezoekers die (ook) graag aan de praktijk willen ruiken, worden uitgenodigd om af te dalen naar de onderste laag van het hoofdmenu. Daar treffen ze een niet politiek persoon aan, die de theorie van nonpolipar in de praktijk uitprobeert. Voor deze niet politieke persoon, in het kort deze nonpoliper, heb ik een vrijwilliger gevonden: mijzelf. Mijn werkwijze is simpel; met de theorie van nonpolipar onder de arm kijk ik wat ik er mee kan op de werkvloer van mijn dagelijkse leven. Van ervaringen, observaties en ideeën die daarbij voorbij komen, doe ik verslag binnen de praktische onderste laag van het hoofdmenu. Voor de goede orde: het gaat dus niet om DE praktijk van nonpolipar, maar om MIJN persoonlijke praktijk. Want ook al is de theoretische stip aan de horizon voor iedereen dezelfde, de reis erheen is voor elke individu weer anders, omdat ieders vertrekpunt anders is.

gids

 

Verwijzing

Mijn praktijk